sobota, 9 maja 2015

Dorsz w migdałach



Cześć!


Wybaczcie za tak długą przerwę na blogu, ale niestety nie miałem czasu, aby dodać post.
Dzisiaj przychodzę do Was z dorszem w migdałach. Na co dzień nie dodaje ryb do mojego menu, ale czasami mam na nie ochotę. Pokażę Wam przepis na moje ulubione danie rybne :)




Potrzebne składniki:

  • 2 płaty dorsza
  • garść migdałów "płatki"
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • cytryna


 Sposób przygotowania:

Rybę pokroić w mniejsze kawałki, umyć, wysuszyć. Rozsypujemy przyprawy do smaku, skraplamy dodatkowo cytryną. W między czasie nastawiamy patelnię, rozlewamy olej i czekamy, aż się nagrzeje. Do uprzednio nagrzanej patelni wrzucamy rybę i smażymy po pięć minut na stronę. Na drugiej patelni podgrzewamy migdały na złoty kolor. Wykładamy na talerz, posypujemy koperkiem i płatkami. Smacznego!



2 komentarze: