Dorsz w migdałach
Cześć!
Wybaczcie za tak długą przerwę na blogu, ale niestety nie miałem czasu, aby dodać post.
Dzisiaj przychodzę do Was z dorszem w migdałach. Na co dzień nie dodaje ryb do mojego menu, ale czasami mam na nie ochotę. Pokażę Wam przepis na moje ulubione danie rybne :)
Potrzebne składniki:
- 2 płaty dorsza
- garść migdałów "płatki"
- koperek
- sól
- pieprz
- cytryna
Sposób przygotowania:
Rybę pokroić w mniejsze kawałki, umyć, wysuszyć. Rozsypujemy przyprawy do smaku, skraplamy dodatkowo cytryną. W między czasie nastawiamy patelnię, rozlewamy olej i czekamy, aż się nagrzeje. Do uprzednio nagrzanej patelni wrzucamy rybę i smażymy po pięć minut na stronę. Na drugiej patelni podgrzewamy migdały na złoty kolor. Wykładamy na talerz, posypujemy koperkiem i płatkami. Smacznego!
Możesz mi takie codziennie robić :*
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł na rybę :)
OdpowiedzUsuń