wtorek, 12 maja 2015

Wysokobiałkowy omlet na owsianym spodzie



Cześć!

 

 

 


Placek owsiany idealnie nadaje się jako drugie śniadanie. U mnie dzień bez owsianki, to dzień stracony, dlatego staram się wymyślać coraz to nowe przepisy. Dzisiaj przepis na puszysty placek owsiany wysokobiałkowy. Oczywiście możecie zrobić to bez białka serwatkowego.


Co będziemy potrzebować:


  • 50g płatków owsianych górskich
  • 2 całe jaja kurze
  • odżywkę białkową 
  • dowolne składniki na wierzch placka, u mnie nerkowce i dżem domowy

Sposób przygotowania:


1. Płatki owsiane mielimy na make
2. Dodajemy do tego odżywkę białkową i razem mieszamy
3. Oddzielamy białka od żółtka i ubijamy na sztywną pianę
4. Powoli przelewany żółtka do naszego białka
5. Suche sķładniki powoli przesypujemy do jajek
6. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy po 3 minuty na stronę



Makroskładniki:

B:45,7g
W:38,8g
T:22,6g

Kcal: 541,2

5 komentarzy: