Kokosanki to moje ulubione przekąski domowej roboty, są proste w przygotowanie i mega smaczne! Chyba każdy, kto lubi kokos pokocha je od razu. Zapach, który wydobywa się podczas pieczenia jest nieziemski, za każdym razem wyczekuję magicznego odgłosu, świadczącego o gotowości małego co nie co.
Potrzebne składniki
- 100ml mleka kokosowego
- 180g wiórek kokosowych
- kilka kropel aromatu waniliowego
Sposób przygotowania
Wiórki kokosowe łączymy razem z mlekiem i aromatem i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy przez 25 min. Po tym czasie możemy delektować się niepowtarzalnym smakiem. Smacznego!
Uwielbiam kokosowy smak, na pewno wypróbuję
OdpowiedzUsuńWspaniałe, polecam
OdpowiedzUsuńsą za dobre:(
OdpowiedzUsuńuwielbiam kokosanki :) takich jeszcze nie robiłam, moja wersja light to wiórki i białko
OdpowiedzUsuńna jednej nie można poprzestać :)
OdpowiedzUsuń